ELAK SEL MATI SECARA SENGAJA ATAU TIBA TIBA!!!

NECROSIS : PEMBUNUHAN SEL BERAMAI-RAMAI
Hhahaha,pembunuhan sel beramai-ramai nih, hahaha, apa benda ni necrosis ? korang pernah dengar ? kalau aku kata gangren pernah dengar ? Hhahah, ok, kalau ko tengok luka orang yang kena kencing manis pernah ? Hahha ok, yang ni ramai confirm confirm pernah, paling sedih, tengok family sendiri pernah kena luka jenis nih. BUkan kencing manis je, tapi macam-macam pernyakit. Tapi nak tahu itulah kerja NECROSIS,hanya kematian yang sel yang ko kata sangat kecil tuh, tapi kalau tak dihalang, jawabnya kau akan hilang anggota badan !!!!




KEMATIAN SEL SECARA BAIK : APOPTOSIS
Nak diceritakan badan kita nih, Allah dah jadikan sangat istimewa. Sel pun ada kematiannya. Ada yang mati secara mulia, ye mati sebab diri sendiri nak mati. Kenapa ye ? sebab sel biasalah, dah makin tua, jadi nak selamat, kena matikan diri sendiri. jadi dia mati dalam perancangan. Mati sel macam nih, badan kita dah tahu, kena disalurkan ketempat pengkebumian yang selamat. Itulah proses APOPTOSIS. Biasanya memang selamat, dan tak berbahaya dan tak menyebabkan keradangan.


KEMATIAN SEL SECARA SENGAJA : NECROSIS
Tapi kau tahu, kalau sel tuh mati cara dipaksa, ditekan, oleh radikal bebas, gangguan luar, ubat, kimia, kebakaran, dan macam macam lagi, proses pembunuhan sel itu dinamakan NECROSIS. Ye, yang ni dia ganas sikit. Kalau necrosis ini, sel kau akan melepaskan satu cecair berasid, yang boleh menyebabkan keradangan, dan juga bahaya nya cecair ini boleh merosakkan sel-sel yang lain. Jahat tak ? Hahhaha, jadi nak tak nak kau kena cegah berlakunya necrosis ini. Kau tahu tak punca necrosis nih ? Kalau kau tetiba eksiden motor, atau berlaku kebakaran, atau ditimpa hujan asid, itu bencana, yang mungkin sukar dielak. Mungkin ujian untuk kau.


NECROSIS BERLAKU BILA DARAH DAN UDARA TAK SAMPAI PADA SEL.
Ye, kalau aku kata macam nih, maksudnya, bekalan darah dan oksigen tak sampai, inilah punca bahaya berlakunya necrosis. Kau tahu kenapa berlakunya ini ? Ye sebab kita semua tak jaga makan, makan tinggi kolesterol, lepas tuh malas senaman, makanan pun sekarang dah tak cukup nutrisi, udara pulak banyak radikal bebas, lagi lagi kau kerja area bandar. Dulu dulu oklah area kampung, tapi sekarang ni duduk area bandar , banyak pencemaran, jawabnya memang diri kau aku dan keluarga akan terdedah kepada radikal bebas, yang boleh menjadi punca necrosis ini. Bab permakanan tuh, toksah ceritalah, aku memang fail lagi, kita makan macam-macam, sampai sedar tak sedar, saraf kita dah tersumbat dan boleh jadi inschemia, dan seterusnya menyebabkan necrosis. Hahha, yang kau tahukan, orang kena diabetes ? 



UBAH KE GAYA HIDUP SIHAT
Nak tak nak, salah satu cara nak elakkan necrosis, ialah stop merokok. ye, luka kau kalau nak elok, kena makan makanan yang banayk nutrisi. Kat sini suplemen membantu cukupkan apa yang perlu. Hahaha lagi nak best, kau kena ambil juga antioxidant power, bagi sel kuat, vivix lah apa lagi. hahhaha. Yang ni bagus dan terbukti untuk melindungi sel dan bagi sel kuat, supaya tak berjangkit dengan necrosis yang berlaku pada sel. Jadi ingat, berlakunya luka semua bukanlah ada faktor besar yang boleh kita lihat, tapi hanya sekecil pembunuhan sel, ianya boleh merosakan kehidupan kita.

4 Mekanisme Vivix Shaklee Untuk Mengekalkan Sel Yang Sihat

Vivix dihasilkan dari bahan yang telah diuji secara klinikal.Antara bahan tersebut adalah seperti Muscadine Grape,Purple Carrot,Elderberry dan Polygonum.Keempat-empat bahan ini kaya dengan reservratrol dan juga polyfenol.Hasilnya mereka yang mengambil vivix akan kelihatan lebih muda berbanding usia sebenar.
Dan yang menakjubkan Vivix Shaklee membantu ramai pesakit yang menghidap penyakit seperti Darah Tinggi,Serangan Jantung,Kencing Manis,Strok agar tidak menjadi bertambah teruk.Jadi anda boleh mencadangkan kepada golongan yang memerlukan rawatan alternatif disamping turut menjalani perubatan di hospital.
Terdapat juga testimoni mereka yang berhenti merokok setelah mengambil vivix.Ini adalah bagus kerana rokok bukan sahaja merosakkan sel dalam badan kita,tetapi asap rokok lebih berbahaya kepada orang yang duduk berdekatan.
1. Mempertahankan sel
Setiap hari tubuh kita terdedah dengan radikal bebas samada melalui pemakanan atau persekitaran yang tidak sihat.Keadaan ini menyebabkan sel-sel di dalam badan tidak dapat menahan dan seterusnya mengalami kerosakan.


2. Memberi tenaga kepada sel
Sel dalam badan akan menjadi lemah seiring dengan peningkatan usia.Penjana tenaga(Mitochondria) sudah tidak menjadi begitu efisen yang menyebabkan fungsi sel terjejas dan menurun.
Ramuan Vivix menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga dalam sel.


3. Memperbaiki sel
Sel yang tidak di baiki akan menyebabkan kerosakan pada DNA sel, mewujudkan “typo” yang boleh menjejaskan fungsi sel dan ketahanan sel.Ini di sebabkan oleh serangan radikal bebas yang ke atas sel tersebut.

4. Meningkatkan prestasi sel
Kerosakan tahap selular akan terjadi sekiranya wujud Protein AGE(advanced Glycation End Products) yang berlebihan dan pastinya menyebabkan kesihatan kita merosot.Vivix yang kaya dengan 10 kali resveratrol dan polifenol membantu melambatkan pembentukan protein AGE.
AGE terbentuk secara semulajadi dalam badan melalui gabungan gula dan juga protein.AGE dapat di lambatkan proses pembentukan dengan pengambilan buah-buahan dan juga sayur-sayuran.Bahaya AGE boleh menyebabkan penyakit seperti Diabetes,Stroke,Alzheimer,Serangan Jantung dan bermacam-macam lagi.

Jadi kekalkan gaya hidup aktif bagi menjaga kesihatan anda.Ambil makanan yang kaya dengan nutrisi setiap hari.Atau anda boleh mengamalkan satu sudu kecil vivix yang mempunyai anti oksidan dan juga anti penuaan yang tinggi.


CARA MEMBUAT PEMBELIAN VIVIX


Cara 1.
Sila hubungi Yuse untuk mendapatkan konsultasi tentang VIVIX yang HOT SELLER ni. Anda juga akan dapat tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada Yuse. Sekiranya anda berada di sekitar  Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Nilai dan Cyberjaya , Yuse merupakan PENGEDAR SHAKLEE ANDA di kawasan itu.

Cara 2.
Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan


Cikgu Yuse
SID 1116840
Ig @cikguyuse
Email : yusenazuinyusof@gmail.com / shakleespot@gmail.com.my
Call/sms/whatsapp: 0136406793
COD Area:
Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Nilai, KLIA dan Cyberjaya
Pos Seluruh Malaysia      

0 comments:

Post a Comment

Like us on Facebook

Recent Posts